Huomaa! Sivut ovat testivaiheessa, joten ongelmia voi vielä löytyä, jos näin on, ilmoitathan asiasta foorumiin.

SPOSN Smersh AK-kantolaite

Jatketaan Venäjä-teemalla.

Intro:

HerraTutteri käsitteli nopeasti SMERSH-kantolaitetta blogissaan mutta perehdyn itse tuotteeseen vähän enemmän. Siirryttyäni Venäjä-varustukseen haaveilin alusta asti SMERSH AK-kantolaitteesta ja pari viikkoa sitten sain hommattua kyseisen kantolaitteen tehdasuutena. Kantolaite kiehtoi minua sen "helppoudellaan" ja yksinkertaisuudellaan. SMERSH-kantolaite on ehkä se eniten geneerinen ja tunnettu Venäjä-varuste Venäjä-gearin harrastelijoiden keskuudessa. SMERSH-kantolaitetta on valmistettu ruhtinaallisesti erilaisilla maastokuoseilla eri aselajeihin (esim. AK, SVD, RPK, PKM, AS VAL). Kantolaitteeseen on myös valmistettu ruhtinaallisesti lisä-osaa (esim.VOG-kranaatintaskut, radiotaskut, reput ja muut taskut). Koska Venäjän armeijan varusteiden sekavuus on mitä on niin kyseinen kantolaite on aika yleinen näky Venäjän asevoimien eri sotilailla.

Polite Green Men 1
Polite Green Men 2

Kantolaite:

Kantolaite itsessään on vähän niin kuin LEGO-malli eli sitä voi rakentaa ihan alkupalikoista omaksi mielekseen. Aluksi tämä voi olla suhteellisen sekava haaste mutta jälleen kerran netistä löytyy ohjeet [url]http://rus.mil.pl/forum/discussion/434/smersh-sposn/#Item_28[/url]

SMERSH-kantolaite on pitkän reissun tetsari ja käytössä siirretään kaikkien varusteiden paino lantiolle. Jos lukijoista löytyy ihmisiä jotka ovat harjoitelleet kamppailulajeja niin tiedätte varmaan että lantiolla saa sitä massaa liikkeelle. Kantolaitteen säädöt, ennen käyttöä, ovat erittäin tärkeitä koska muuten voi tulla kipeä selkä ja juokseminen on yhtä tuskaa.

1) Säädä ensin isoin vyö sopivaksi.

SMERSH-kantolaitteen isoin vyö tulee navan kohdalle lantion päällä eikä siinä korkeudessa missä käytät normaalia vyötä. Tällä tapaa varusteiden taskut myötäilevät kehon muotoa ja eivät hölsky kun juokset. Jos kantolaitteen vyö säädetään liian alhaalle kehoa niin taskut roikkuvat kiinni jaloissa ja juokseminen on turhauttuvaa.

2) Säädä henkselien pituus.

Ison vyön säädön jälkeen niin on henkselien vuoro. Periaatteessa ison vyön säädön jälkeen tetsari on pysyttävä jo sellaisenaan kiinni vartalossa. Henkselit auttavat kiinni-pysymistä pidemmän päälle.

3) Säädä loput neppareista ja remmeistä.


Kapasiteetti:

Omasta SMERSH-kantolaitteesta löytyy seuraavat taskut:
- 4 x kranaattitaskut
- 4 x soihtu/veitsitaskut
- 2 x AK:n tuplalipastaskut (Enintään mahtuu huikeat 12 AK:n lipasta)
- Lääkintätarviketasku
- Perslaukku (n. 15 l(?))


Kuvat:


                    SPOSN SMERSH kantolaite AK-taskuilla.


                    SPOSN SMERSH kantolaite AK-taskuilla.


                    SPOSN SMERSH kantolaite AK-taskuilla.


Kantolaitteen persetasku on yllättävän tilava(veikkaisin jopa 15L) ja sisältä löytyy vielä sadenkestävä pussi. Perselaukun alapuolelle on myös mahdollista kiinnittää makuualustan/makuupussin.


Tämän SMERSH-kantolaitteen valmistaja on SPOSN. Itse suosin aina(jos mahdollista) SPOSN-valmistajaa(SSO) Venäjä varusteissa. Omien kokemuksien perusteella kyseisen valmistajan kamppeet ovat todella kestäviä ja en ole vielä nähnyt esim. kovasti repeytyneitä saumoja missään SPOSNin varustekappaleessa.


    Lipastaskut AK-lippaille voi jakaa riippuen miten monta lipasta haluat kantaa. Lipastaskun välikappale on tarralla kiinni.


Loppubriiffi:
Niin kuin aikasemmin mainitsin niin kantolaite on tarkoitettu metsäreissuille ja ei ehkä sovi niin hyvin CQB-tilanteisiin. Ryynääminen onnistuu vallan mainiosti koska taskut sijaitsevat vartalon sivuilla/takana. Lipaskapasiteetti on h*****in iso ja jos liipasinsormi painaa niin SMERSH kyllä kantaa. Juokseminen onnistui myös mielestäni ihan hyvin ja lämmin vaimennettu vyö alaselän kohdalla tekee todella hyvää talvikelillä :)

Kommentit

Hyvää settiä! Ja onhan toi kyllä mahtava tetsari.

Huomaa! Sinulla ei ole oikeuksia kommentoida tätä uutista, Kirjaudu vastataksesi.

Vaasa Airsoft Association on airsoft -pelaajille suunnattu yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa ja tukea airsoft -harrastusta Vaasan alueella.

Yhdistys aloitti toimintansa 2010 ja seitsemän perustajajäsenen voimin lähdettiin miettimään miten alueen airsoft harrastusta voitaisiin parantaa. Yhdistys solmi myös yhteistyösopimuksia Suomessa toimivien airsoft ja siihen liittyvien liikkeiden kanssa, jotta yhdistyksen jäsenet voisivat ostaa tuotteita kyseisistä liikkeistä alennetuun hintaan.

Vaasa Airsoft Association, tai tuttavallisemmin VAA, on pelaajille suunnattu järjestö, johon kaikki ovat tervetulleita. Jos haluat olla mukana toiminnassa, liity mukaan!

Terveisin, Vaasa Airsoftin hallitus