Huomaa! Sivut ovat testivaiheessa, joten ongelmia voi vielä löytyä, jos näin on, ilmoitathan asiasta foorumiin.

Isuel´s Blog

High-Value Target -pelimuoto:

Alkusanat:
Joopa joo, täs olis mun eka plogipostaus. En näitä paljoo harjota, mut tän Ali-Yussuf -pelimuodon säännöt aatteli blogata tänne. Nää säännöt o vanhat ku taivas, mut ne katos tos Sigman foorumeide päivitykse ytheydes, joten tekasin ne uudestaa päivityksien kera. Sitten asiaan. Tämä on ohjeistus VIP –tyyliselle pelimuodolle ja ohjeistus on tehty huumorilla ja asenteella ja varoitan heti alkuun, että jos pahoitat mielesi kulttuurillista, uskonnollisista tai mistään muusta stereotypiasta, älä lue tätä vaan mene takaisin pikku pulloosi ja pidä turpasi kiinni. Jos kuitenkin luit tekstin ja sait hirvittävän pahan mielen, otan osaa, olet idiootti joka on jäänyt ajastaan jälkeen noin 100 vuotta ja sinun kuuluisi suksia museoon. Emme korvaa mitään mielipahaa mitä tämä teksti aiheutti, elikkä ei kiinnosta p*skan vertaa. Sitten asiaan.

Tämä pelimuoto, kuten sanottu on VIP –tyylinen henkilönpuolustus -skenario. Se mikä tässä on erilaista vrt. tavalliseen VIP-skenarioon on se, että Terroristit suojelevat VIP:tä eli Al’Gayda terroristiverkoston johtajaa Ali Yussufia. Täten, pelimuoto on viralliselta kategorialtaan HVT eli High-Value Target -pelimuoto. Pelimuodossa on neljä eri puolta, joilla kaikilla on omat säännöt. Kaikilla puolilla on oma suhteellisen yksinkertainen tavoite:

Poliisit eli Yhdysvaltain Armeijan ERIKOISjoukot (Kyllä, teidän takia sana erikoinen EI tarkoita hyvää asiaa)
-Tavoitteena saada Ali Yussuf kiinni ja kuljetettua poistopisteelle (Extraction point)
Terroristit eli paikallisia Al'Gayda verkoston idiootteja, äärimuslimeja, khat-densoja. (Ei viinaa, mutta silti aiva sekasi)
-Vaihtelevat tavoitteet, mutta periaate on estää poliiseja viemästä Alia poistopisteelle
Henkivartijat eli rahaa rakastavat kovat ammatti-kirjanpitäjät……. tai jotain, ei nääkää mitää osaa
-Pitää HVT elossa, hinnalla millä hyvänsä, keinolla millä hyvänsä
High-Value Target eli sekopäisimmän, ja paskimman, terroristiverkoston Al'Gaydan johtaja Ali Yussuf
-Selvitä elossa ja toteuttaa jokin tehtävä, ilman että poliisit saa kiinni

Tässä perusajatus, pieniä yksityiskohtia viilaamalla homma saadaan hyvin mielenkiintoiseksi-
-Poliisit aloittavat tehtävän 5 minuuttia terroristien jälkeen
-Poliisit joutuvat puolustamaan poistopistettä x määrän minuutteja (kopteri tulee hakemaan)
-HVT:n tehtävä voi olla esim. viedä pommi kohteeseen X; selviytyä alueella x määrä aikaa, sitten päästä kohteeseen Y; hakea objekti X jne.
-HVT:n osumia voi parantaa
-Terroristeillä voi olla omat tehtävät HVT:n lisäksi
-Terroristien tappomääräys HVT:stä
-Yksi henkivartijoista on poliisien agentti

Vaihtoehtoja on loputtomasti.

Seuraavaksi tarkemmat ohjeet jokaiselle puolelle.

Kuten sanottu, tarkoituksena on kontrolloida yhden pelaajan liikkeitä pelin aikana. Täten, on tärkeää, että HVT on joku pelaaja joka osaa pelata roolia onnistuneesti, etenkin koska HVT:llä on ylimääräisiä sääntöjä ja ominaisuuksia. Nämä viimeiseksi.
Poliisien on hyvä omata edes jonkinasteista ymmärrystä henkilön voimakontrolloinnista (pelissä EI ole tarkoitus kyykyttää ja retuuttaa ketään, mutta pieni realismi ja jonkinasteinen roolipelaaminen on hyväksi ja siten pieni ymmärrys aiheesta auttaa: esim. tavaroiden etsintä henkilöstä, käskyttäminen jne.), kohteen kiinniotosta, kohteen puolustamisesta jne juttuja. Toki, jos et osaa nii mikäs siinä, tuleepa hommasta sekavaa :D Poliiseilla on myös ammusrajoitukset, tehtävästä riippuen. Suositus olisi, että poliiseilla on vain se mitä pystyvät kantamaan kentälle ja/tai yksi lippaiden latauskerta respalla. Tämä on etenkin sen takia, että poliisit eivät räsiki turhaan ja ovat siten mukamas organisoitu paremmin ja eivät tapa HVT:tä vahingossa.

Terroristien tehtävät ovat huomattavasti helpompia, sillä heidän tehtävänään on vain tappaa poliiseja ja tietyssä tilanteessa Alia: jos näyttää siltä, että poliisit voittaisivat niin terroristit voivat päättää tappaa Ali Yussufin, jotta hän ei missään tapauksessa jää kiinni. Tämä kannattaa toteuttaa siten, että joku valitaan terroristien johtajaksi ja hän päättää tapetaanko vai ei. Tätä käskyä ei kannata turhaan toteuttaa, sillä HVT:n turha tappaminen lopettaa pelin turhaan. Terroristeillä on loputtomasti kuteja, ihan sama räiskivätkö vai ei. Tämä koskee myös Henkivartijoita.

Henkivartijat ovat myös oma pieni puolensa. Periaatteessa terroristejä, mutta he eivät tottele ketään muuta kuin HVT:tä. He taistelevat kyllä terroristien kanssa ja tekevät kaikkensa Ali Yussufin ja oman henkensä puolustamiseksi. Tämä voi tarkoittaa esim. jonkun terroristiraukan käyttö luotisuojana tai vastaavaa, näitä kavereita ei moraali tai uskonto paljon vaivaa. Myöskin, jos komento HVT:n tappamiseksi tapahtuu, nämä pelaajat kääntyvät välittömästi terroristeja vastaan, sillä he ovat nyt ongelma.

Ali Yussufilla itsellään on myös omat säännöt. Ensinnäkin, äijä kestää enemmän osumaa kuin muut (eli jos perus laaki ja vainaa niin Yussuf on kaks laakii ja vainaa) jne. Alilla voi olla aseistuksena korkeintaan konepistooli tai pistooli, mutta ei kumpaakin yhtä aikaa. Hän voi myös lainata vastaavan kokoista asetta terroristiltä. Hänellä EI ole pakko ottaa asetta. Alilla on myös ns. puukko-objekti joka kuvastaa piilotettua puukkoa. Tätä puukkoa Ali voi sitten käyttää mielensä mukaan, heittää (ei mielellään lujaa, lasketaan puukkotapoksi), piilottaa jne. Aseen Ali voi piilotella itseensä ja poliisien kannattaa sitä etsiä kun äijä saadaan kiinni.. Toinen yksityiskohta on Alin luonne: mies ei millään tasolla ole uskonnollinen ja uhrautuva johtaja, vaan hän on tässä bisneksessä siksi, koska sillä saa hyvin pätäkkää ja uskovaisia on niin pirun helppo kontrolloida tekemään oman mielen mukaan. Mainitaan vain sana ”Marttyyri”, ”Jihad”, ”Amerikkalainen” niin hyvin menee. Täten hän on krooninen pelkuri, joka palvelee vain itseään. Täten hän tottelee aina jo poliisi käskyttää häntä aseen kanssa. Ali tekee kaiken mitä käsketään (pelin rajojen sisällä……..) joskin hitaasti… HVT liikkuu erittäin hitaasti kun häntä käskytetään tai liikutetaan paikasta A paikkaan B, ellei sitten joku waffa kaveri ota Alia kantoon. Riippuen pelin tehtävistä Ali voi myös valita pelityylinsä erittäin laajalla valikoimalla: piilottelua, kusettamista, suoraa taistelua, eläviä luotisuojia, kaikki käy ja henkivartijat ovat käytössä tätä varten. Käytännössä HVT –pelaaja kannattaa valita tarkasti, sillä jos on liikaa piilossa vain jossain nurkassa, homma ei etene mihinkään, jos pelaa liian aggressiivisesti kuolee turhaan, jos ei käytä erityisiä asesääntöjä kunnolla homma menee puihin aika nopsaan.

Pelinjärjestäjä (huom. pelinjärjestäjän kannattaa olla Henkivartija, heillä on vähiten valtaa ja eniten tekemistä, joten he voivat hyvin tietää eniten pelin yleisestä kulusta) kertoo vain ja ainoastaan Alille tehtävän alussa.

Pelaajien varustus on myös per puoli aika vaihtelevaa. Poliiseilla on kovat varusteet, terroisteillä paskat ja henkivartijoilla jotain siinä välissä. Pelaajien suositellaan myös eläytyvän tilanteeseen hiukan huutelemalla kaikkea randomia tai muuten vain sekoilemalla: terroristien esim. ei pitäis olla organisoituja joten kaikki omat tyhmät ideat ja sekoilu on suotavaa (pelisääntöjen puitteissa tietty)


Yhteenveto loppuun:

Yleistä:
-HVT:tä ei saa tappaa – loepttaa peli ntappion kaikille
-Poliisien tulee saada HVT kiinni vahingoittumattomana ja viedä paikkaan X.
-Terroristit yrittävät pysäyttää poliiseja saamasta HVT kiinni
-HVT tekee jonkun tehtävän ja käyttää siihen terroristejä ja mahdollisesti henkivartijoita
-Henkivartijat pitävät HVT:n elossa, keinolla millä hyvänsä.

Poliisit:
-HVT:n liikuttelu, hallinta, etsintä, tavaraetsintä jne.
-Taktiset, monipuoliset varusteet
-Rajoitettu määrä pelaajia
-Omat ylimääräiset säännöt
-Juoksevilla säännöillä puolen tunnin respa
-Rajoitettu määrä ammuksia

Terroristit:
-HVT:n puolustaminen (tai tappaminen……)
-Epämääräiset, ”Halpahallista” ostetut tavarat, organisoimattomia
-Rajoittamaton määrä pelaajia, mutta mieluiten yhtä paljon kuin poliiseja tai +1-5
-Joku johtamaan sekopäistä hordea johonkin suuntaan
-Juoksevilla säännöillä puolen tunnin respa

Henkivartijat:
-HVT:n puolustaminen ilman ehtoja, kaikelta ja kaikelta
-Suht. taktiset ja monipuoliset, joskin vapaat varusteet
-Pelaajien määrä riippuu poliisien lukumäärästä (esim. 10 poliisia – 10 terroristiä – 2 henkivartijaa)
-Juoksevilla säännöillä vartin respa (HUOM!! 50% siitä mikä muilla puolilla on)
-Pelinjärjestäjien kannattaa olla henkivartijoita

High-Value Target:
-Asesäännöt – Ei ole pakko ottaa, max. pistooli tai konepistooli
-Puukko-objekti – piilottaminen, heittäminen
-Käskytysreaktiot
-Oma tehtävä ja oma käyttäytyminen sen mukaan
-Vaihteleva tehtävä
-Vaihteleva varustus
-Tilannetaju

Et tsellanen. Täs o hyvä pohja jos joskus päätetää tätä pelata. Kokemuksella voin sanoo et tää o monipuolinen, liikkuva ja vaihteleva pelimuoto ja erittäin erilainen. Täs voi kaikkee outoo tapahtuu, kuten kiinniotettu Ali tappaa puukolla koko tiimin jne. Ainoo miks tätä ei oo paljoa pelattu on se et jotku säännöt on aika monimutkasii ja asiaan perehtymättömälle vähän WTF, mut ku säännöt tunentaan, homma etenee tosi nopeesti eri suuntiin.

-Isuel off.

Vaasa Airsoft Association on airsoft -pelaajille suunnattu yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa ja tukea airsoft -harrastusta Vaasan alueella.

Yhdistys aloitti toimintansa 2010 ja seitsemän perustajajäsenen voimin lähdettiin miettimään miten alueen airsoft harrastusta voitaisiin parantaa. Yhdistys solmi myös yhteistyösopimuksia Suomessa toimivien airsoft ja siihen liittyvien liikkeiden kanssa, jotta yhdistyksen jäsenet voisivat ostaa tuotteita kyseisistä liikkeistä alennetuun hintaan.

Vaasa Airsoft Association, tai tuttavallisemmin VAA, on pelaajille suunnattu järjestö, johon kaikki ovat tervetulleita. Jos haluat olla mukana toiminnassa, liity mukaan!

Terveisin, Vaasa Airsoftin hallitus